2013. március 25., hétfő

14 érem (7 arany) egy hétvégén

A Kiskőrösi csapat
Az elmúlt hétvége igen mozgalmas volt a Gyomaendrődi Judo Klub versenyzőinek, hiszen előbb a juniorok az Országos Rangsor Versenyen, vasárnap pedig a fiatalabbak álltak szőnyegre Regionális versenyen. A klub versenyzői összesen 14 érmet, közte 7 arany, 4 ezüst és három bronzérmet szereztek.

Szombaton a junior versenyre indult két fős különítmény az UTE csarnokába.Katona Ákos sajnos már az első fordulóban búcsúzot a 81 kg-os súlycsoportban. A 70 kg-ban versenyző Siroki Ibolya viszont az aranyéremért csatázott és sajnos a körülmények ismét nem kedveztek neki. Az aranyéremért folyó küzdelemben több bírói tévedés is történt. Kezdődött rögtön a legnagyobb hibával, hiszen ellenfelén kemény fém tárgy volt, amiért a judo szabályai szerint leléptetés jár. Reklamációnk ellenére a bírók kijelentették, hogy ez nem tartozik a leléptetések közé, ám nem volt igazuk, hiszen a szabálykönyvben egyértelműen le van írva! Mindkét versenyző ugyanolyan értékű akciót hajtott végre, ám ezt sem mérlegelték egyformán. Mindezek mellett Csincit azért intették szabálytalan fogásért, mert ellenfele folyamatosan lefogta a kezét.
A vasárnap már sokkal jobban indult, hiszen elsőként Hidasi Tamás és Nagy Zoltán mutatta meg, hogy nem véletlenül tartoznak az ország legjobbjai közé és sima győzelmekkel aranyérmet szereztek. A többiek is igyekeztek felvenni a verseny ritmusát és sorra szálították a jobbnál-jobb eredményeket. Az idei évben sokat vár a klub Sóczó Rebekától ám sajnos neki ezúttal nem volt szerencséje, hiszen mérkőzésén nyert helyzetben hányigere lett így nem folytathatta a biztosnak tűnő mérkőzést s végül a harmadik helyen végzett. Több fiatal feltörekvő sportoló próbálhatta ki magát a kiskőrösi versenyen. Közülük Rideg Zalán emelkedett ki, hiszen első komolyabb fellépésén mindjárt aranyérmet szerzett látványos győzelmekkel. Péteri Patriknak és Gózon Barnabásnak ezúttal már sikerült az éremszerzés, mindketten a 2. helyen végeztek. A két legfiatalabb tagja a csapatnak Hidasi Zsófia és Rideg Zóra volt. A két pici hölgy igazán akaratosan és elszántan állt a szőnyegre s végül mindketten bronzéremmel jöhettek haza. A nap zárásaként a serdülők léptek szőnyegre két gyomaendrődi hölgy is érmet szerzett. Lövei Zsuzsanna aranyéremmel, míg Sárközi Natália ezüstéremmel gazdagodott. Ám az igazi nagy teljesítmények még csak ezután következtek, hiszen a versenyt kezdő Hidasi Tamás (Országos Bajnok) és Nagy Zoltán (Magyar Kupa győztes) egy korosztállyal feljebb a serdülők között is szőnyegre állt. Mindkét gyomaendrődi versenyző nagyot teljesített és végül a napot duplázással zárva a dobogó tetejére állhatott fel.

Junior - Országos Rangsor Verseny - UTE
2013. március 23., Budapest, Hungary
Eredmények:
Junior 70 kg: Siroki Ibolya 2. hely
Junior 81 kg: Katona Ákos helyezetlen

Diák, Serdülő - Regionális Verseny
2013. március 24., Kiksőrös
Eredmények:
Diák "D" 21 kg: Rideg Zóra 3. Hely
Diák "D" 28 kg: Hidasi Zsófia 3. Hely
Diák "D" 34 kg: Rideg Zalán 1. Hely
Diák "D" 29 kg: Patrik Péteri 2. Hely
Diák "C" 40 kg: Sóczó Rebeka Réka 3. Hely
Diák "C" +60 kg: Rideg Zoltán 1. Hely
Diák "A" 32 kg: Gózon Barnabás 2. Hely
Diák "A" 66 kg: Nagy Zoltán 1. Hely
Diák "A" 60 kg: Hidasi Tamás 1. Hely
Serdülő 52 kg: Lövei Zsuzsanna 1. Hely
Serdülő 52 kg: Sárközi Natália 2. Hely
Serdülő 66 kg: Nagy Zoltán 1. Hely
Serdülő: 60 kg: Hidasi Tamás 1. Hely


Nincsenek megjegyzések: