2013. július 30., kedd

Csinci ismét Európa élmezőnye felé tart

Július 28-án Liberecben (Csehország) lépett szőnyegre a nemzetközi mezőnybe hosszú kihagyás után visszatérő Siroki Ibolya. A junior korosztály Európa Kupáján 70 kg-os súlycsoportban a gyomaendrődi versenyző első évesként szerepelt, s végül az előkelő kilencedik helyen végzett.
Nehéz felkészülési időszak után érkezett a Gyomaendrődi Judo Klub versenyzője a cseh viadalra, hiszen két héten belül két edzőtáborban is részt vett. A fáradtság sajnos még látszott a judóján, ám így is nagyon jól kezdte a versenyt. A német Meike Wegner várt Csincire az első mérkőzésen a legjobb 16 közé kerülésért. A mérkőzésen ibolya két akciópont után földharcban ipponnal fejezte be a mérkőzést. A 8 közé kerülésért a horvát Marian Krak várt rá. A mérkőzésen egy intéssel végig hátrányban judózó Csinci a meccs végén egy leszórítással ippont elérve végül beverekedte magát a legjobb nyolc közé. A négy közé jutásért a későbbi döntős holland De Wit várt a gyomaendrődi tehetségre. Kemény küzdelem végén ezúttal az idősebb holland ment tovább. Csinci a vigaszágon az olasz Silveri Ilari ellen egy halvány intéssel maradt alul, úgy hogy közben az olasz lányt is lehetett volna inteni. A verseny végén a kilencedik helyre (a judoban nincs 8. helyezett) ért be Siroki Ibolya.
Varga István edző: Összességében nem lehetek elégedetlen, hiszen első éves juniorként mérkőzéseket nyerni, sőt a legjobb nyolcig elmenni nem kis teljesítmény. Nehéz időszakon van túl versenyzőm, hiszen a sérülésből felépülve hosszú hónapokig készültünk a nemzetközi visszatérésre. Elmondhatom, hogy az utóbbi időszak munkája meghozta a gyümölcsét és láthatjuk, hogy rövid időn belül a legjobbak között kell számolni Csincivel Európában. A következő időszakban a legfontosabb feladat, hogy a táborokban és versenyeken szerzett tapasztalatokat hasznosítsuk és felkészüljünk az év végi versenyekre. Rengeteg videónk és feljegyzésünk van a nemzetközi mezőnyről, ezek segítségével igyekszünk utolérni a legjobbakat, amire még az idein kívül két évünk van, hiszen Csinci idén elsőéves a három évfolyamot felölelő junior korosztályban.

Nincsenek megjegyzések: