2014. október 13., hétfő

Sóczó Rebeka megvédte Magyar Bajnoki címét

2014. október 11-én Tatabányán rendezték a Diák "B" korosztály Országos Bajnokságát. A Gyomaendrődi Judo Klubot Sóczó Rebeka képviselte a megmérettetésen. A várakozásoknak megfelelően az Országos Diákolimpiai és Magyar Kupa arany után az Országos Bajnokságon is a dobogó tetejére állhatott a 44 kg-os súlycsoportban. Minden mérkőzését idő előtt fejezte be, így teljesen megérdemelten védte meg bajnoki címét.
A felkészülés során már tudni lehetett, hogy az egyik legnagyobb ellenfél a súlya lesz, de tökéletesre sikerült a fogyasztás. A versenyen a sorsolással nem volt szerencséje, hiszen a súlycsoport legjobbjaival küzdött csak. A legjobb négybe jutásért honvédos ellenfele ugyan a mérkőzés elején még meglepte, de Rebeka nem bizonytalanodott el és végül dobás után földharcban tette egyértelművé győzelmét. A döntőbe jutásért az a tatabányai lány várt rá, aki a diákolimpiai döntőben is próbálta megállítani a gyomaendrődi versenyzőt. Ezúttal sem sikerült ez a bravúr, hiszen Rebeka szépen végrehajtott technikával nyert. A döntőben jól felkészített ellenféllel, nagy taktikai csatában földharcban fejezte be a küzdelmet és szerezte meg második Országos Bajnoki címét!
Varga István edző: A klub életében Rebeka az első versenyző, aki ilyen kiegyensúlyozott teljesítményre képes. A versenyen nyújtott magabiztos teljesítménye a fogyasztás ellenére kiemelkedő volt. Az előző versenyeken már egy súlycsoporttal fentebb indult, de erre a versenyre még a 44 kg-ot terveztük. Jó döntésnek bizonyult! Végig határozott volt, látszott mennyire akarja a sikert. A felkészülést erre a versenyre építettük, jól sikerült. Az egész csapat segítette a felkészülését önzetlenül, így köszönettel tartozunk nekik is, hiszen nélkülük nem sikerült volna!

Nincsenek megjegyzések: