2015. május 25., hétfő

Sóczó Rebeka harmadszor is diákolimpiai bajnok

2015. május 23-án Cegléden rendezték a diák korosztály számára az Országos Diákolimpiát! Természetesen a Gyomaendrődi Judo Klub legeredményesebb versenyzője is szőnyegre lépett. Sóczó Rebeka a Diák "A" korosztály 50 kg-os mezőnyében meggyőző teljesítménnyel már harmadszor lett diákolimpiai bajnok!
A verseny izgalmasnak ígérkezett a sorsolás tudatában. Látni lehetett, hogy nem kerülheti el egyik jó ellenfelét sem. A nyolcközé jutásért olyan ellenfél jött, akivel hosszú évek óta versenyeznek egymás ellen. Rebeka idő előtt megoldotta a továbblépést, ipponnal győzött. A döntőbe jutásért meg kellett küzdenie, de szerencsére leszorítással jobbnak bizonyult ellenfelénél! A döntő idén már harmadszorra ismétlődött meg. Ellenfele a Magyar Kupán és a Budapest Kupán is megpróbálta megállítani már Rebekát. Szerencsére ezúttal sem sikerült, így már harmadik alkalommal akaszthatták az Országos Diákolimpia aranyérmét a gyomaendrődi judós nyakába.
Varga István edző: Tudtuk, hogy nagy feladat vár ránk. Igyekeztünk minden ellenfélből felkészülni, de nem volt sima menet ez a verseny. A verseny hetében már látszott, hogy Rebi egyre fáradtabb az iskola és edzés terhelésétől. Próbáltunk arra koncentrálni, hogy meglegyen a pihenés és feltőltődve állhasson szőnyegre. Talán a legnehezebb sorsolást kapta, amit lehetett, de koncentráltan és akarattal ezt is megoldotta. Nagy a teher, akkor amikor minősített versenyen még nem kapott ki a versenyző. Rebeka eddig meg tudta oldani és bár két hét múlva a serdülő Európa Kupán szőnyegre áll (egy korosztállyal fentebb), a Magyar Bajnokság a következő főverseny, ahol reméljük tovább őrzi veretlenségét!

Nincsenek megjegyzések: