2013. április 14., vasárnap

Csinci: a negyedik ezüst

Úgy tűnik ez az év idáig az ezüstök éve a Gyomaendrődi Judo Klub tehetséges sportolójának Siroki Ibolyának. Április 13-án Piliscsabán lépett szőnyegre a Junior Országos Bajnokságon és végül 4. ezüstérmét szerezte meg idén a 70 kg-os mezőnyben.

Meglepően népes mezőnyben versenyezve első ellenfelét nem egészen öt másodperc alatt juttatta a vigaszágra. Esélyt sem hagyott paksi ellenfelének. A döntőbe jutásért a korábbi években nagy riválisnak számító Bacsu Margaréta (BHSE) várt Csincire. Ezúttal nem volt kérdés, hogy ki a jobb hiszen egy jól felépített mérkőzésen dobás után leszorítással harcolta ki a gyomaendrődi versenyző a döntőbe jutást. A lebonyolítási rendszernek köszönhetően a final blockban csak órákmúlva léphetett szőnyegre a mumusnak számító tatabányai ellenféllel szemben. Ezt a mérkőzést is végig irányította Csinci de ez nem volt elég az aranyhoz. Két alkalommal is saját akciójából megtörve adott előnyt ellenfelének. Ezúttal ismét az ezüstéremmel kellett beérnie.
Varga István edző:
Sajnos ismét "csak" ezüst lett a vége. Nem az érem színe miatt vagyok kicsit csalódott, hanem azért mert versenyzőm láthatóan jobb judós a tatabányai ellenfelénél, mégsem sikerül ezt az eredményben megmutatni. A kiesett egy év (keresztszalag mütét) most bosszuljameg magát. Hiányoznak a tavaly kimaradt versenyek. Most még viszonylag sok a hiba. Csinci általában azzal tudott kiemelkedni a mezőnyből, hogy ezek a hibák nem voltak jellemzőek rá. Ahhoz hogy újra meglegyen ez az erősség még több versenyre lenne szükség. Elsősorban a nemzetközi mezőnyben lenne jó minél többet szerepelni, hiszen az látható hogy itthon csak egy-egy versenyző képes megmozgatni. Ez azonban nagyon sokba kerül és sajnos eddig nem sikerült olyan embert vagy céget találni aki mögénk állt volna. Csinci hozzáállása, mentalitása és képességei alapján (ezt már bizonyította több ízben) a nemzetközi élmezőnyhöz tartozik. Ahhoz viszont, hogy a felépített szakmai munka eredménye meglegyen anyagi segítség kell, hogy minél több nemzetközi versenyen és edzőtáborban részt tudjunk venni. Éves szinten a maximális felkészülésre 1-2 millió forintra lenne szükség, ami valjuk be sok cégnek szponzorjelöltnek nem lenne nagy összeg. Sajnálatos, hogy megyénkbem, városunkban ilyen alapokal rendelkező tehetséget gyakorlatilag hagyunk elveszni. Napi gondokkal való foglalkozás mellett nehéz extrát nyújtani. Remélem, hogy sikerül megtalálni Csinci igazi támogatóit, hiszen ez erőt adhatna a nyomában járó kiemelkedően eredményes fiatal versenyzőimnek is, hogy a számos bajnoki cím és diákolimpiai aranyérem mellett nemzetközi szinten is eredményessé nőljék ki magukat.

Nincsenek megjegyzések: