2013. október 7., hétfő

Hidasi Tamás aranyérmes a Zsoldos Zsolt Emlékversenyen

Október 6-án Kecskeméten került megrendezésre a Zsoldos Zsolt Emlékverseny. A Gyomaendrődi Judo Klub színeit 3 versenyző képviselte. Péteri Patrik Kevéssel lemaradva a bronzmérkőzésről a 7. helyen végzett. Sóczó Rebeka ezúttal egy nagyon nehéz mérkőzésen vereséget szenvedett a döntőben, így ezúttal meg kellett elégednie az ezüstéremmel. Hidasi Tamás ezúttal már nem hagyott kérdést affelől, hogy újra a tavalyi formájában versenyez és aranyérmet szerzett.
Péteri Patrikra a már megszokott sűrű mezőny várt. Igyekezett és jó küzdelmekben érte el a Diák "D" korosztály 33 kg-os súlycsoportjában a 7. helyet. Patrik most váltott súlycsoportot, ami láthatóan még nem szokott meg. Sóczó Rebeka ezúttal az ezüstéremre volt jó. Az utolsó mérkőzésen szegedi ellenfel egy yukoval győzte le. Rebeka szépen dolgozott és keményen küzdött, ám ezúttal a Diák "C" korosztályban a 40 kg-osok között két ippon győzelemmel és egy szoros elvesztett mérkőzéssel zárta a versenyt. Hidasi Tamás a Diák "A" 60 kg-os súlycsoportjában ezúttal már nem talált legyőzőre. Ismét a tavaly Magyar Bajnoki címet hozó formában versenyzett. Első két mérkőzését szép ippon értékű akciókkal nyerte, a döntőben pedig okos és taktikus küzdelemben múlta felül ellenfelét.

Varga István edző: Felemás érzésekkel jöttem el a versenyről. Patriknak még fejlődni és erősödni kell a 33 kg-ba, de azért láttam biztató jeleket a munkájba. Rebeka jól küzdött, hiszen első mérkőzéseit simán nyerte, ám a döntőben a kellemetlen stílusú szegedi ellenfele meg tudta lepni. Jó tanulópénz volt ez az Országos Bajnokság előtt. Tamás végre hozta azt a formát és küzdőszellemet ami jellemző volt rá. Az év eleji kudarcok után szépen lassan kapaszkodott fel ismét a legjobbak közé, ami olyan jól sikerült, hogy ezúttal már nem tudták legyőzni.

Nincsenek megjegyzések: