2013. október 6., vasárnap

Csinci harmadik a felnőtt Országos Bajnokságon

2013. október 5-én Kecskemét adott otthont a 60. Felnőtt Országos Bajnokságnak. A Gyomaendrődi Judo Klubot Siroki Ibolya képviselte aki a szokatlanul népes 70 kg-os súlycsoportban vágott neki a küzdelmeknek. A versenyt megelőzően kitűzött célt sikerült elérni, hiszen a harmadik helyen végzett.


Az eredmény akár jobb is lehetett volna, hiszen a négy közé jutásért lábrafogásért leléptették Csincit. Mindez olyan mérkőzésen történt amit végig kézbentartva irányított. Ezután azonban a vigaszágon már nem hibázott. A vigaszág döntőt is ipponal megnyerve bemenetelt Ibolya a délutáni programba, ahol a bronzéremért mérkőzhetett. A még két évig junior (vagyis utánpótlás korú) gyomaendrődi sportoló nem húzta a mérkőzés végéig a döntést pécsi ellenfelével szemben, hiszen két wazaari értékű akcióval érte el a dobogó harmadik fokát.
Varga István: Az eredmény nagyon szép hiszen ebben a súlycsoportban az egyik legfiatalabb versenyző volt Csinci. Az elbukott negyeddöntőt nagyon sajnálom, hiszen a lábrafogás amiért leléptették versenyzőmet elég véleményes volt. A videóbíró teljesen rossz szögből vette a mérkőzést, így kérdéses mi alapján állapították meg, hogy fogja ellenfele lábát. Szerintem nem érdemelt leléptetést, de ennek már nincs jelentősége. Csincinek nem vette el a kedvét ez a kedvezőtlen döntés. A vigaszág döntőjében nála jóval idősebb bajai versenyző ellen nyer két szép akció után idő előtt, ami azért értékes mert az utóbbi időben könnyen ki lehetett zökkenteni a ritmusból. Ez most nem történt meg és az elmúlt két év sikertelensége után (Felnőtt Országos Bajnokságon 7. és 4. hely), ezúttal a dobogóra állhatott, ami jó előjel a következő fontos év előtt.
Siroki Ibolya Országos Bajnoki helyezései az elmúlt 3 évben:
2011 Ifjúsági OB: 1. hely
2011 Junior OB: 1. hely
2011 U23 OB: 2. hely
2011 Felnőtt I.o. OB: 7. hely
2012 Junior OB: sérülés miatt nem indult
2012 U23 OB: sérülés miatt nem indult
2012 Felnőtt I.o. OB: 4. hely
2013 Junior OB: 2. hely
2013 U23 OB: 3. hely
2013 Felnőtt I.o. OB: 3. hely

Nincsenek megjegyzések: