2013. szeptember 29., vasárnap

Sóczó Rebekát a Magyar Kupán sem tudták legyőzni

2013. Szeptember 28-án 3 versenyző képviselte a Gyomaendrődi Judo Klubot Pakson. A Diák "C" korosztály számára ez a verseny a Magyar Kupa megszerzéséért zajlott. A gyomaendrődi Sóczó Rebeka a 40 kg-os mezőnyben ezúttal sem talált legyőzőre és az Országos Diákolimpiai arany után a Magyar Kupát is megnyerte. Hidasi Tamás korábbi formáját és eredményeit idézve a döntőig menetelt a Diák "A" 60 kg-os súlycsoportjában és az egész versenyen ezen a küzdőtéren tapasztalt "érdekes" bíráskodás mellett ezüstérmet szerzett. Nagy Zoltán a Diák "A" 66 kg-osok mezőnyében úgy álhatott a dobogó harmadik fokára, hogy második mérkőzésén lábúj sérülést szenvedett az ennek ellenére becsülettel végigküzdött mérkőzésen és utolsó mérkőzésére már nem is állhatott ki.

Varga István edző: Eredményes és hasznos versenyen vagyunk túl. Az elmút időszakban két versenyzőnk volt aki képes volt korosztálya minden minősített versenyét (Országos Diákolimpia, Magyar Kupa, Országos Bajnokság) megnyerni. Sóczó Rebeka a legjobb úton halad e fele, hiszen már csak az Országos Bajnoki cím hiányzik ahhoz, hogy Siroki Ibolya és Hidasi Tamás mellett ő is teljesítse ezt a szép eredményt. A Magyar Kupa arannyal nem lehet megelégedni, hiszen a novemberi Magyar Bajnokság az idei évi főverseny. Nagy Zoltán sajnos megsérült, de a végig dolgozott és megszenvedett mérkőzést teljes bírói hozzá nem értés miatt elveszítette, így csak a 3. helyen végzett. A sérülés sajnos a Magyar Bajnokságra való felkészúlést nehezíti, de Zoli felnőtt már annyira, hogy az akadályok inkább doppingolják, mint visszavessék. Hidasi Tamás ezen a versenyen tavalyi önmagát idézte. A megszerzett ezüstérem szép teljesítmény, különösen annak tekintetében, hogy a küzdőtér bírái a verseny egészében nem álltak a helyzet magaslatán. Tomi ezúttal már ismét ellentmondást nem türő akaratossággal és hittel ált a szőnyegen, ami jó előjel a Magyar Bajnoki címvédési kísérlet előtt.
A Békés megyei helyzetról: Ez a kisváros jelenleg az ország legeredményesebb Békés megyei egyesülete ( legalább az elmúlt 5 évben). A megyei judo életet itt működtetjük hiszen pl. a békés megyei klubok egy kvételével! másodszor versenyzhetnek megyén belül Gyomaendrődön október 26-án! 

Nincsenek megjegyzések: