2013. november 4., hétfő

Díjak a Gyomaendrődi Judo Klubban

A gyomaendrődi judósok évek hagyományai alapján a Gyomaendrődi Judo Gálán különböző díjakat vehetnek át. A legeredményesebb versenyzők jutalmazása mellett, számos különdíj kerül kiosztásra. A következőkben ezek történetéről és hátteréről olvashatnak.

A Legjobb Gyomaendrődi Judós: Ez a cím már hosszú évek óta kerül átadásra. Több olyan versenyző is van, aki nem egyszer átvehette ezt az elismerést. Az igazi érték, hogy szavazás alapján hirdet győztest az egyesület. Többek között az interneten is biztosítja a klub a szavazás lehetőségét, így az egyesülethez közel állók, de nem tagok is beleszólhatnak a döntésbe. Az idei címvédő Siroki Ibolya, aki már 4-szer vehette át ezt a díjat. Korábban Kovács Endre volt 3-szor is birtokosa a Legjobb Gyomaendrődi judós díjának. 2005 óta kerül atadásra ez a díj.
A Legőrültebb Gyomaendrődi Judós: Ez a díj is mindig nagy figyelmet kap a szavazók körében.  Az aktuális címvédő Sóczó Rebeka, aki idén is jó eséllyel pályázik a címre. Persze kihívó is akad, így nagy küzdelem várható.
A Legyszebb Gyomaendrődi Judós: Természetesen a hölgyek különversenyéről szól. Szerencsére akad bőven lány judós gyomaendrődön ami nagy számú kihívót jelent az aktuális címvédőnek Sóczó Rebekának.
A Legerősebb Gyomaendrődi Judós: A tavalyi évben igazi presztízscsata folyt a címért, amit végül nagy küzdelemben Siroki Ibolya szerzett meg. A legfontosabb, hogy a kor és alkat alapján kell megítélni vajon ki mennyire erős.
A Legtechnikásabb Gyomaendrődi Judós: A címvédő szintén Siroki Ibolya. Nem feltétlen a versenyzés közben mutatott technikai repertoár számít, hanem az edzés és versenyzés közben bemutatott tökéletesség. Kihívó szerencsére bőven akad, kérdés meg tudja-e előzni valaki a tavalyi győztest.
A Legjobb Gyomaendrődi Tanfolyamos: Ez a kategória nem a címvédésről szól, hiszen a legtöbb fiatal judóka egy év után fentebb léphet egy csoporttal. Ettől függetlenül nem lehet elfelejteni, hogy a fiataloknak igen is jelentőséggel bír, hogy a kezdők közül ki kerül előre.
A Legjobb Gyomaendrődi Szabadidősportos: Szerencsére Gyomaendrődön a szabadidősportban résztvevők is szerepet játszanak a judó életében. A tavalyi győztes, aki szülőként kapcsolódott be a klub életébe  Szendi Ildikó volt.
Dr. Jigoro Kano díj: A díjat az egyesület elnöksége adományozza, olyan személynek, aki erkölcsi vagy anyagi szinten kiemelkedően támogatja a judót Gyomaendrődön. 2008-ban első alkalommal Gyányi Ferenc kapta ezt a díjat, aki elhozta Gyomaendrődre a judót. A többi évben sikerült olyat választani, aki azóta is a judó mellett dolgozik, ám sajnos a munkánkat az első díjazott Feri bácsi már csak fentről elenőrzi.
Gyányi Ferenc emlékdíj: Szerencsére az elmúlt években mindig akadt olyan versenyző, aki rászolgált erre a díjra. Az aktuális év legeredményesebb versenyzője veheti át ezt a díjat az előző év legeredményesebbjétől. A díjat az elnökség döntése alapján adományozzák. Idén valószínűleg a negyedik helyre kerül majd a vándordíj.

Nincsenek megjegyzések: