2014. január 6., hétfő

Évértékelés és évkezdés a Gyomaendrődi Judo Klubban

A 2013. év ismét sikerekben gazdagon telt a Gyomaendrődi Judo Klub tagjai számára. A regetek eredméy mellett rendezvények szervezésében is jeleskedett az egyesület. Minden minősített országos versenyről hoztak arayérmet a klub versenyzői, amellett hogy számos értékes helyezést is begyűjtöttek ezeken a megmérettetéseken. A számtala verseyeredméy mellett sikerese redezett két verseyt is a klub, hiszen a tavaszi Regionális Diákolimpián és az őszi II. Gyomaendrőd Kupán több mint 200 versenyző vett részt. Az év legagyobb dobása mégis a hagyományos Gyomaendrődi Judo Gála volt, ahol az egyesület versenyzői igazán kitettek magukért, hiszen a legtöbb mérkőzést megnyerték. A gálán hatalmas sikert aratott az a verseyzők által előadott bemutató, amivel egy héttel később bemutatkozhattak az IBSA Judo Európa Bajnokság megnyitóján is Egerben. Ez a szereplés hatalmas hazai és nemzetközi elismerést hozott a Gyomaendrődi Judo Klubnak. Sikerekben tehát nem volt hiány.
Az új évet rögtön edzőterem váltással kezdi a klub. Továbbra is kérdéses, milyen végleges megoldást talál az egyesület vezetősége a megfelelő szakmai hátteret biztosító edzőterem kérdésében.
A versenyszezon nem vár a teremkérdés megoldására, hiszen január közepén felnőtt versenyzőink már megkezdik a szereplést válogató versenyeken, míg a serdülők februárban bekapcsolódnak a vérkeringésbe. Az idei évben is számos meghatározó versenyzőnktől várunk kiemelkedő eredményt, hiszen sportolóink közül többen is letették már névjegyüket a hazai, sőt nemzetközi mezőnyben.
Varga István edző: Szerencsés vagyok, hiszen rengeteg tehetséges fiatal látogatja edzéseinket. A versenyeken rendre jól szerepelnek tanítványaim, de sajnos az egyik legnagyobb ellenfelük az edzőterem kérdése. Remélhetőleg hamarosan megoldást találunk rá, hiszen két éven belül immár a hatodik helyen tartjuk az edzést. Az anyagi lehetőségek nagyon korlátozottak, így sok olyan lehetőség szóba sem jöhet, ami szakmailag ugyan megfelelő lenne, de az éves költségvetésünk 90%-át elvinné s így nem maradna anyagi háttér a tehetségek menedzselésére. A jelenleg rendelkezésünkre álló épület sorsa még mindig bizonytalan, így nem merünk rá költeni. Az idei évben a versenyeken elérhető eredmények szempontjából az előző évhez képest - ami egyébként sikeres volt - is várok előrelépést. Versenyzőinkben minden lehetőség és tehetség megvan a kiemelkedő eredmények elérésére. Remélem, hogy minden lehetőséget sikerül megteremteni számukra az előrelépéshez.

Nincsenek megjegyzések: