2014. április 22., kedd

Sikerek hazai pályán

Április 19-én Gyomaendrőd adott otthont a Közép-magyarországi Regionális Judo Szövetség égisze alatt megrendezett Regionális Diákolimpiának. A betegségek miatt a hazai csapat ugyan foghíjas volt, ám így is 17 judoka indult a Gyomaendrődi Judo Klubból. Többen is kiemelkedően teljesítettek így senki nem maradt érem nélkül.
A versenyt immár második éve rendezi meg a klub. Az elmúlt években megrendezett versenyeken ilyen induló létszám még nem volt, ami bizonyítja, hogy a klub által rendezett megmérettetéseknek presztizse van.
A tavalyihoz hasonlóan ismét ez a verseny adott otthont a bírói vizsgának. A gyomaendrődi színeket itt Szendi Ildikó képviselte, aki sikeres III. osztályú vizsgát tett.


A versenyzők igyekeztek követni a példát, s egymás után hozták meccseiket és szereztek érmeket. A verseny egyik legpikánsabb összecsapása Sóczó Rebekához kapcsolódik, aki az aranyéremért a Magyar Kupa döntő visszavágóját vívta meg! A hazai szurkolók legnagyobb örömére fölényes győzelmet aratott. A rutinosabb versenyzők közűl szinte mindenki a lehető legjobbat hozta ki magából, míg a fiatalok igyekeztek követni őket, így összességében eredményes versenyt zártak!
Varga István edző: Nagyon örülök, hogy a versenyeink egyre erősebb mezőnyt vonultatnak fel. A régióban igen nagy szerepet vállalok fel én is és a klub is ami valószínűleg komolyan befolyásolja, hogy kis városunkba is ennyi egyesület és versenyző látogat. A hazai pálya olykor motivál, ám sajnos most is tapasztaltam, hogy előfordul az, hogy a nagy igyekezet hibát szül. Ettől a néhány esettől eltekintve versenyzőim ismét bizonyították, hogy komoly, eredményes csapat. Nehéz kiemelni bárkit a versenyzőim közül, hiszen mindenki hatalmas szívvel igyekezett teljesíteni a magasra tett mérce szintjét. Talán a lányok teljesítményét lehet külön megemlíteni hiszen számos aranyérmet szereztek. Rebeka a Magyar Kupa megismételt döntőjét vívta meg az aranyéremért, ám ezúttal a mérkőzés végét nem várta meg az ippont érő akcióval. A következő hetek sűrű programjához jó előjel volt, hogy többen kiemelkedtek a kemény mezőnyből. Mindenképpen ki kell emelnem, hogy idén is új bíróval gazdagodott klubunk. Szendi Ildikó hosszú ideje sokrétű tagja az egyesületnek, amit most a sikeres III. osztályú bírói vizsgával tett még színesebbé. Egy verseny megrendezése mindig komoly szervezést igényel és nehéz feladat! A mostani alkalommal sem maradtam magamra, hiszen szülők, barátok és versenyzők álltak a sikeres versenyrendezés mellé. Boldog vagyok, hogy a tőlünk induló, ám azóta messzire keveredett sportolók is visszajárnak a versenyeinkre és önzetlenül segítik utódaikat. Összegzésként talán nem is mondhatok mást: Gratulálok a gyomaendrődi judo közösség minden tagjának!
Eredmények:
Diák "D" korosztály:
20 kg - Vincze Virág 3. hely
29 kg - Tamási Ferenc 2. hely
30 kg - Péteri Patrik 2. hely
35 kg - Fehér Dávid 2. hely
40 kg - Rideg Zalán 2. hely
+45 kg - Nagy Gergő 1. hely
Diák "C" korosztály:
+55 kg - Beinschrót Balázs 1. hely
Diák "B" korosztály:
44 kg - Sóczó Rebeka 1. hely
+49 kg - Tamási Nikoletta 1. hely
+ 60 kg - Rideg Zoltán 1. hely
Diák "A" korosztály:
35 kg - Németh Regina 1. hely
41 kg - Veress Hunor 1. hely
54 kg - Fehér Attila 2. hely
Serdülő korosztály:
57 kg - Lövei Zsuzsanna 1. hely
57 kg - Fehér Dóra 3. hely
66 kg - Hidasi Tamás 1. hely
73 kg - Nagy Zoltán 3. hely

Nincsenek megjegyzések: