2014. május 18., vasárnap

Két pontszerző Domaszéken

Május 17-én Domaszéken állt szőnyegre nemzetközi versenyen három gyomaendrődi judoka. A népes mezőnyben Rideg Zalán ötödig, Sóczó Rebeka a második helyen végzett, míg Fehér Dávid helyezetlenül zárt. Mindhárom versenyző két évfolyamot felölelő korcsoportban indult úgy hogy a fiatalabb évjáratba tartoznak, ezért is megsüvegelendő a teljesítmény.

Nem indult túl jól a verseny a Gyomaendrődi Judo Klub versenyzőinek, hiszen mindkét fiú már az első fordulóban vereséget szenvedett. Fehér Dávid nem is kapott több esélyt, Rideg Zalán azonban felkerült a vigaszágra. Élt is a lehetőséggel. Egészen a bronzmeccsig verekedte magát, ahol nála idősebb ellenfelétől csak yukoval kapott ki és az 5. helyen fejezte be a küzdelmeket.
Sóczó Rebeka esélyeshez méltóan küzdött. A már szokásos mérkőzést nagy riválisa ellen (a magyar bajnoki ezüstérmes) 10 másodperc alatt elért ippon értékű dobással nyerte! Sajnos a nála idősebb tehetséges szatymazi versenyző ellen már nem volt szerencséje. A mérkőzés elején wazaari értékű akcióval vezetést szerzett Rebeka, de sajnos rosszullét miatt végül feladni kényszerült a mérkőzést és így az ezüstérmet szerezte meg.
Varga István edző: Tudtam, hogy borzasztóan kemény verseny lesz. Örülök, hogy sportolóim nemzetközi mezőnyben is megállták a helyüket. Dávidnak sajnos nem volt meg a lehetősége a javításra, Zalánnak viszont sikerült olyan mérkőzéseket vívni ami szakmailag nagyon értékes. Rebeka második helye sem kudarc, hiszen nála idősebb versenyzőtől kapott ki, ráadásul a mérkőzésen vezettet s minden bizonnyal csak rosszulléte miatt úszott el az aranyérem.

Nincsenek megjegyzések: