2014. december 16., kedd

9. Gyomaendrődi Judo Gála

Már kilencedik alkalommal került megrendezésre a Gyomaendrődi Judo Gála, ami a klub hagyományos évzárója is egyben. December 13-án 10 mérkőzést rendeztek a helyi judókák részvételével. A legkisebbektől egész a felnőtt korosztályig volt résztvevő.
A mérkőzések mellett természetesen nem maradhatott el a nagysikerű bemutató sem, ami ismét elnyerte a szép létszámú közönség tetszését.
A gálán szereplők mindent megmutattak a judo szépségéből. Az óvodások elsősorban a földharcban jeleskedtek, míg a nagyobbak már a judo minden elemét látványosan mutatták be.
A műsor a díjátadóval zárult, ahol értékes díjakat vehettek át a legjobbak. Oklevelet kapott az összes judóka, míg a kisebb versenyeken eredményes Fehér Dávid, Fehér Attila és Tamási Ferenc egy erősítő eszközzel lett gazdagabb. Az országos versenyeken eredményes versenyzők egy sporttáskát vehettek át: Fehér Dóra, Lövei Zsuzsanna, Németh Regina, Sóczó Rebeka, Nagy Zoltán, Katona Ákos.

Kiosztásra kerültek az év legjobbjai díjak is hét kategóriában:
A 2014. év Legjobb Tanfolyamosa: Bánrévi Hanna
A 2014. év Legjobb Szabadidősportosa: Fehérné Solti Andrea
A 2014. év Legszebb Judósa: Fehér Dóra
A 2014. év Legtechnikásabb Judósa: Nagy Zoltán
A 2014. év Legerősebb Judósa: Katona Ákos
A 2014. év Legőrültebb Judósa: Oláh Zoltán
A 2014. év Legjobb Judósa: Sóczó Rebeka

Átadásra került a judo megalapítójáról elnevezett különdíj. A Dr. Jigoro Kano díjat minden évben a gyomaendrődi judóért dolgozó és sokat segítő ember kapja. Ezúttal Katona Ákos vehette át a különleges trófeát közösségépítő munkájáért és segítségeiért.

A klub alapítójáról elnevezett Gyányi Ferenc vándordíjat az év legeredményesebb versenyzője vehette át. Sóczó Rebeka egymás után másodi alkalommal nyerte el a serleget.

A gála háziasszonya Salamon Csilla volt.

A gála után saját termünkben folytatódott a program. Vacsora, majd újabb elismerő oklevelek átadása után a felhőtlen szórakozásé volt a főszerep.

Varga István edző: A Gyomaendrődi Judo Gála hagyományát még kilenc évvel ezelőtt én magam indítottam el. Nagyon nagy öröm, hogy ennyien melléáltak ennek a rendezvénynek és immár 9. alkalommal sikerült az egyre emelkedő színvonalat tartani. A versenyzők magas szakmai színvonalat, a nézők pedig remek hangulatot teremtettek. Ezúton is köszönöm az egész évben és a gála megrendezésében nyújtott rengeteg segítséget! Két díj is volt amit különleges öröm volt átadni. Sóczó Rebeka ismét olyan kiemelkedő eredményeket tudott elérni, hogy másodszorra is a legeredményesebb tudott lenni. A Jigoro Kano díj átadása pedig azért volt külónleges, hiszen olyan versenyzőmnek adhattam át, aki a legnehezebb pillanatokban is mellettem állt és segített.
A következő gála már a 10. lesz. Az első megszervezésekor álmodni sem mertem, hogy ilyen kerek számot is meg fogunk élni. Ez a nagy szám tükrözi leginkább a gyomaendrődi judo erősségét, a közösség erejét.

Nincsenek megjegyzések: