2015. március 1., vasárnap

Sóczó Rebeka újabb aranya

2015. február 21-én Nagykőrösön léptek szőnyegre a Gyomaendrődi Judo Klub versenyzői. Sóczó Rebeka ott folytatta, ahol tavaly abbahagyta, hiszen korosztályában magabiztosan aranyérmet szerzett. Az öröm azonban nem lett felhőtlen, hiszen az idősebb korosztályban hiába kezdett jó teljesítménnyel, sérülés miatt feladni kényszerült a versenyt. Nagy Zoltán ismét jó teljesítménnyel a harmadik helyen végzett.
A verseny meglepően erős mezőnyt hozott. A gyomaendrődi fiatalok idén először álltak versenyen szőnyegre. A cél az erőfelmérés volt, hiszen az eddigi időszak a felkészülésé volt. Nagy Zoltán egészen az elődöntőig magabiztosan menetelt, ám ott sajnos nem sikerült a pluszt hozni. A bronzéremért azonban már nem ismert kegyelmet és idő előtt sikerült győzelmet aratni.
Sóczó Rebeka korosztályában ismét győzni tudott. Feladata nem volt egyszerű hiszen fizikálisan képzett ellenfele ellen minden technikai tudására szükség volt az aranyérem megszerzéséhez.
Az idősebb korosztályban is megmérettetett Rebeka, ám ez sajnos nem volt szerencsés. Az első mérkőzésen, mindamellett, hogy nagyon jó teljesítményt nyújtott az előző évi (idösebb) Magyar Bajnok ellen, sérülést szenvedett, így nem tudta folytatni a küzdelmeket.
Varga István edző: A verseny összességében felemásra sikerült. Rebeka és Zoli azt a teljesítményt nyújtotta, amit rutinjuk és tehetségük alapján várni lehetett. A többieknek pedig jó felmérő volt a váratlanul nagy létszámú verseny. Zoli ismét megmutatta miért is ért el eddig komoly eredményeket. Teljesítménye magabiztos és meggyőző volt. Rebeka még év eleji formában, de jól dolgozott. A serdülők között is próbára akartuk tenni. Ebben a korosztályban a sulycsoport legjobbjával kellett kezdenie. A teljesítménye nagyon jó volt, ám egy szerencsétlen mozdulat miatt lábúj sérülést szenvedett, így fel kellett adni a további küzdelmeket. Három hét múlva Magyar Kupa vár Rebekára. Kár lett volna további kockázatot vállalni.

Nincsenek megjegyzések: