2015. március 24., kedd

Nagy Zoltán bronzérmes Baján

Az elmúlt hétvégén két versenyen is részt vettek a Gy.J.K. sportolói. Szombaton a serdülők, vasárnap a többi korosztály versenyzői léptek szőnyegre. A Gyomaendrődi Judo Klubot három versenyző képviselte 2015. március 21-én a Mogyi Bácska Kupán. A legjobb eredményt Nagy Zoltán érte el a nemzetközi mezőnyben. A 81 kg-os súlycsoportban a 3. helyen végzett. Sóczó Rebeka tisztességgel helytállt az egy iletve két évvel idősebbeket is felvonultató versenyen. A 48 kg- ban a 7. helyezést érte el. Németh Regina helyezetlenül zárt a 40 kg-os súlycsoportban.

Vasárnap is versenyre utazott a csapat. Kerepesen Regionális Versenyen vettek részt a fiatalabb és idősebb judókák. A hét gyomaendrődi versenyző 4 arany, 1 ezüst és két bronzérmet szerzett. A legjobb teljesítményt Fehér Dávid és Fehér Dóra nyújtotta, mindketten magabiztosan nyerték meg súlycsoportjukat.
Varga István edző: Hosszú hétvége volt. Szombaton a komoly mezőnyt felvonultató nemzetközi versenyen mindhárom versenyzőm jó teljesítményt nyújtott. Nagyon örülök, hogy Nagy Zoltán idén már második érmét szerezte, ami jó előjel az elkövetkező időszakra nézve. Sóczó Rebeka teljesítménye is a várakozásoknak megfelelő volt, hiszen a szokatlanul nagy mezőnyben két évvel idősebbek között küzdött és nem állt messze az éremszerzéstől. Vasárnap Fehér Dávid minden mérkőzését ipponnal nyerte. A diákolimpia előtt ez biztatónak tűnik. Fehér Dóra a felkészülés jegyében indult a versenyen. Neki 28-án az Országos Diákolimpián kell helytállnia és kíváncsi voltam, hol áll a felkészülésben. Pozitív volt amit kaptunk a versenytől, hiszen a sokat gyakorolt technikák alkalmazásával minden mérkőzését idő előtt befejezte. Folytatódik az "erőltetett menet" hiszen az elkövetkező hetekben egymást követik a versenyek.


Eredmények - 2015.03.21. - Mogyi Bácska Kupa - Baja:
Serdülő - 81 kg: Nagy Zoltán 3. hely
Serdülő - 48 kg: Sóczó Rebeka 7. hely
Serdülő - 40 kg: Nemeth Regina helyezetlen

Eredmények - 2015.03.22. - Regionális Verseny - Kerepes:
Diák D - 35 kg: Tamási Ferenc 3. hely
Diák D - 30 kg: Rideg Zóra 3. hely
Diák C - 36 kg: Fehér Dávid 1. hely
Diák C - plusz 45 kg: Rideg Zalán 1. hely
Diák A - plusz 56 kg: Tamási Niki 1. hely
Serdülő - 60 kg: Fehér Attila 2. hely
Ifjúsági - 63 kg: Fehér Dóra 1. hely

Nincsenek megjegyzések: