2015. március 15., vasárnap

Sóczó Rebeka harmadszor is Magyar Kupa győztes

2015. március 14-én Tatán lépett szőnyegre Sóczó Rebeka az idei Magyar Kupa viadalon. A Diák "A" korosztály 50 kg-os súlycsoportjában ismét győzni tudott. A kemény mezőnyben nehéz mérkőzések után harmadszor állhatott fel Magyar Kupán a dobogó legfelső fokára.
Jól indult a verseny Rebeka számára, hiszen alig 5 másodpercre volt szüksége az első győzelem eléréséhez. Az elődöntőben azonban már meg kellett izzadnia. Kiegyenlített mérkőzésen egyik legnagyobb riválisát sikerült legyőznie. A döntőben nagyon jól felkészített ellenfél várt Rebekára, aki a mérkőzés nagy részeben vezetett is! Szerencsére a gyomaendrődi judóka elő tudott húzni egy olyan technikát, amire ellenfele nem számított és végül ipponnal győzött. Ezzel már harmadik Magyar Kupa aranyérmét szerezte meg!

Varga István edző: Nehéz versenyen vagyunk túl. Rebeka ismét megmutatta, miért is az egyik legjobb ebben a mezőnyben. A döntőben igen nehéz dolga volt, aminek két oka is volt. Ellenfele láthatóan jól felkészült Rebeka stílusára, mi viszont nem voltunk eléggé felkészülve. Mást kaptunk, mint amit vártunk és idő kellett, hogy megtaláljuk a megoldást. Szerencsére sikerült! Rebekának rengeteg dolga lesz az elkövetkezendő időben. Saját korosztálya mellett jövő héten az idősebbek között is szőnyegre lép. Ebben a félévben a korábbiakhoz képest rengeteg versenyen kell majd szőnyegre állnia!

Nincsenek megjegyzések: