2016. április 5., kedd

Fehér Dóra újabb bajnoki érme

Február 13-án idén már ötödik alkalommal várt komoly megmérettetés Fehér Dórára, akinek az ifjúsági korosztály Országos Bajnokságán kellett helytállnia. A 70 kg-os súlycsoportban a bronzérmet szerezte meg.
Szokatlanul hosszú és nehéz nap volt. A nemzetközi versenyeken használt rendszerben került lebonyolításra a megmérettetés, ami egyértelműen hátrányt jelentett, hiszen Dóri még nem tapasztalta meg itthon ezt a ritmust. Ennek ellenére pályafutása során már negyedszerre szerzett magyar bajnoki érmet.
Varga István edző: Az elsődleges célkitűzés az érem megszerzése volt, ezt sikerült is elérni, elégedettek mégsem lehetünk. Az extra teljesítmény elmaradására természetesen keressük az okokat, ami igen összetett lehet. A verseny rendezés nagyon színvonalas volt, de a hazai gyakorlatban ritkán használt rendszerben került lebonyolításra. Ez azt jelenti, hogy egy-egy mérkőzés akár több mint egy órás várakozás után következett. Az ilyen lebonyolításnál minden meccs előtt külön kell bemelegíteni, amihez nem volt lehetőség biztosítva és ez nagyban tudja befolyásolni a teljesítményt. Hazai szinten minden versenyt így kellene megrendezni - bemelegítő terem biztosításával - hogy a nemzetközi szinten ne érje komolyabb meglepetés a versenyzőket. Korábban már tapasztaltam, hogy a magyar rendszerből a nem zetközibe való kilépés a színvonal különbség miatt nagyon nehézkes lehet.

Nincsenek megjegyzések: