2016. február 10., szerda

Sóczó Rebeka ragaszkodik az aranyhoz

Február 6-án Nagykőrösön szereztek két érmet a Gyomaendrődi Judo Klub versenyzői, míg Fehér Dóra a juniorok között hozott ezüstérmet. A nap teljesítményére természetesen Sóczó Rebeka tette fel a koronát, aki első aranyérmét szerezte meg a serdülő korosztályban elsőévesként. Fehér Dóra javuló teljesítményt nyújtva lett ezüstérmes a juniorok Országos Rangsor Versenyén az UTE csarnokában.
Mindeközben Nagykőrösön a fiatal követők léptek szőnyegre. Nedró Luca ezüst érmet szerzett a több mint 500 versenyzőt felvonultató versenyen. Fehér Dávid ezúttal sok hibával júdózva a 7. lett, Tamási Ferenc és Tamási Niki az 5. helyen végzett. A nap csúcspontját, nem meglepő módon Sóczó Rebeka teljesítménye jelentette. Első mérkőzésén a korábbi Magyar Bajnok túrkevéről frissen igazolt mezőtúri versenyzőt győzte le gyönyörű dobással magabiztos judóval. A döntőbe jutásért szintén nála idősebb többszörös bajnoki érmes versenyzőn kellett túllépnie és hatalmas küzdeni tudásról tett tanúbizonyságot, hiszen az utolsó másodpercekben fordította a maga javára a mérkőzést. Az utolsó, döntő mérkőzésen sem volt kérdés, hogy ezen a napon Rebekáé a legjobb teljesítmény, így immár a serdülők között nyerte meg idei első versenyét.
Varga István edző:
A nap két főszereplője kétségtelenül Sóczó Rebeka és Fehér Dóra volt. Dórinak a közelgő magyar bajnokságra való felkészülés volt a cél. Rebeka alig hogy felkerült a serdülő korosztályba, máris nagy feladatokkal találta szemben magát. Mindig jellemző volt rá, hogy a tét nem lehúzza, hanem feltüzeli. Ez nem volt másképpen most sem, hiszen minden mérkőzésén hozta a tőle elvárható teljesítményt.

Nincsenek megjegyzések: