2013. május 17., péntek

8 arany és három vizsgázó bíró hazai pályán

21 érmet nyertek a gyomaendrődi judókák május 12-én hazai pályán. Gyomaendrődön került megrendezésre a Közép-magyarországi Judo Szövetség Nyílt Regionális Diákolimpiája. A versenyre több mint száz versenyző érkezett 12 klubból. A hazai versenyzők 8 arany, 4 ezüst és 9 bronzérmet nyertek. A verseny mellett bírói vizsgát is tartott a régió. A vizsgán három gyomaendrődi is érdekelt volt. Nyitrai Sándor gyakorló bírói vizsgát tett, Katona Ákos a harmadosztályú minősítést szerezte meg. Kiemelkedően teljesítette a vizsgát a versenyzőként is eredményes Siroki Ibolya.
Már az előnevezésekből lehetett tudni, hogy nagyon népes mezőny várható a versenyen. A Gyomaendrődi Judo Klub versenyzői tisztességgel helyt álltak a hazai közönség előtt. Több olyan utánpótlás korú fiatal is szőnyegre lépett aki első vagy második versenyén vett részt. Ennek ellenére ők is több érmet tettek a rutinosabb versenyzőké mellé. A versenyen kiemelkedően teljesített az egyik legfiatalabb versenyző, Nagy Andrea aki minden mérkőzését ipponnal nyerve szerzett aranyérmet. Nagy Zoltán ismét két korosztályban is nyerni tudott, pedig a fáradsággal is meg kellett küzdenie, hiszen szombaton még Mogyoródon versenyzett a serdülő "b" korosztály Országos Diákolimpiáján és szerzett ott ezüstérmet. Az Országos Bajnoki címvédő Hidasi Tamásnak a hazai pálya nem hozott szerencsét. Küzdelmes mérkőzésekett vívva végül két korosztályban is ezüstérmes lett. Lövei Zsuzsanna a serdülő korosztályban aranyérmet szerzett magabiztos győzelmekkel.
Varga István edző: Igazán jó versenyt sikerült rendezni. Nagyon sokan jöttek el, ami annak köszönhető, hogy a korábbi versenyeinkrő is pozitív visszajelzések voltak. Nagyon komoly sportpolitikai siker, hogy versenybírói vizsgát sikerült idehozni. Örülök, hogy újdonsült bíróink nem vallottak szégyent és mindannyian sikeres vizsgát tettek. A vizsga után kiváló versenyzőnket Siroki Ibolyát külön kiemelték teljesítményéért. Versenyzőink összességében azt a teljesítményt nyújtották amit vártam. Azt azonban az eredmények értékelésénél nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a legeredményesebb versenyzőinknek ez a verseny is csak egy állomás a komolyabb versenyekre való felkészülésben. Ezúton szeretném megköszönni mindenkinek a segítségét aki a verseny megrendezésében, lebonyolításában szerepet vállalt.

A Gyomaendrődi Judo Klub versenyzőinek eredményei
Diák „D” korosztály
25 kg Nagy Andrea 1. hely
25 kg Csatári Levente 3. hely
30 kg/1 Fehér Dávid 3. hely
30 kg/1 Migale Antonio 3. hely
30 Kg/2 Péteri Patrik 3. hely
30 kg/3 Egri Károly 3. hely
30 kg/3 Ács Martin 3. hely
35 kg Rideg Zalán 3. hely
+ 45 kg Beinschrót Balázs 2. hely
Diák „C” korosztály
40 kg Sóczó Rebeka 1. hely
30 kg Valent Zoltán 3. hely
Diák „A” korosztály
38 kg Csernyeczki Liliána 1. hely
32 kg Gózon Barnabás 3. hely
60 kg Hidasi Tamás 2. hely
66 kg Nagy Zoltán 1. hely
Serdülő korosztály
40 kg Csernyeczki Liliána 2. hely
48 kg Fehér Dóra 1. hely
52 kg Lövei Zsuzsanna 1. hely
33 kg Gózon Barnabás 1. hely
60 kg Hidasi Tamás 2. hely
66 kg Nagy Zoltán 1. hely

Nincsenek megjegyzések: