2013. május 7., kedd

Sóczó Rebeka a fiúk között is remekelt

Május 4-én és 5-én a Gyomaendrődi Judo Klub 4 versenyzője lépett szőnyegre a 26. Budapest Kupán. A nemzetközi verseny 16 ország több mint 1000 nevezett versenyzőjének részvételével zajlott 4 korosztályban. A gyomaendrődi versenyzők 2 érem és egy pontszerző helyezést szereztek. Nagy Zoltán ezüstérmes, Hidasi Tamás pedig bronzérmet szerzett az első napon, majd a második nap Sóczó Rebeka a fiúk között versenyezve végzett az előkelő 5. helyen.


Az első nap csak a délutáni programban vett részt gyomaendrődi judós. A két fiúnak nem tűnt szerencsésnek a sorsolása, hiszen mindketten a judóban kiemelkedően eredményes ukránok képviseőivel kezdtek. Szerencsére menmutatták, hogy egy ilyen kis városból is fel lehet nőni a nemzetközi szinthez, s mindketten sikeresen vették az első kört. Nagy Zoltán a döntőig menetelt, ahol végül cseh ellenfele sajnos legyőzte, de így is ezüstérmet szerzett. Hidasi Tamás a második körben intéssel kapott ki szegedi riválisától, azonban a vigaszágon már senki nem tudta megállítani és simán menetelt a bronzéremig.
Vasárnap a legfiatalabbak és a serdülők álltak a tatamira. Lövei Zsuzsanna sajnos helyezetlenül zárt. Sóczó Rebeka azonban megmutatta, hogy a lányok is szépen tudnak teljesíteni. Rebeka attól sem riadt vissza, hogy fiúk között kellett versenyeznie. A sors fintora volt, hogy a nagyon népes mezőnyben első mérkőzésre ő is ukrán ellenféllel szemben kezdett, ám neki sem jelentett gondot. Sajnos a második fordulóban a későbbi döntős megállította, ám a vigaszágon két szép győzelmet aratva eljutott a bronzmérkőzésig, ahol egy ügyes fiútól mindössze yukoval kapott ki s végül az 5. helyen végzett.
Varga István edző: Az összkép mindenképpen biztató. A fiúktól elvárható volt az érmes helyezés, hiszen ők az országos mezőny legjobbjai között vannak. Mindketten igyekeztek a lehető legjobbat kihozni a versenyzésből s úgy gondolom, jó felkészülési lehetőség volt az első félév főversenyére, a június eleji Országos Diákolimpiára. A nagy létszámú nemzetközi mezőny sem ilyesztette meg őket és rutinos versenyzőkhöz híven szépen helytálltak. A hétvége legkellemesebb csalódása azonban Sóczó Rebeka szereplése volt, aki ennyire komoly versenyen még nem vett részt. 21 indulós fiú mezőnyben kellett helytállnia a szépreményű judókának, ami nem egyszerű feladat még a fiúknak sem. Rebeka fiúk ellen aratva szép győzelmeit csak hajszállal maradt le a dobogóról, ám ez az ötödik hely legalább olyan értékes neki mint egy érem!

Eredmények:
U11 korosztály - 39 kg - Sóczó Rebeka 5. helyezett
U13 korosztály - 60 kg - Hidasi Tamás 3. helyezett
U13 korosztály - 66 kg - Nagy Zoltán 2. helyezett
U15 korosztály - 52 kg - Lövei Zsuzsanna helyezetlen

Nincsenek megjegyzések: