2013. május 31., péntek

Beharangozó: Országos Diákolimpia - 2013.06.01

Június 1-én három gyomaendrődi judoka szerepel a diák korosztály Országos Diákolimpiáján Baján. Nagy Zoltán és Hidasi Tamás címvédőként lép szőnyegre, míg Sóczó Rebeka élete első minősített versenyén vesz majd részt. Az esélyek nem rosszak, hisz mindhárman folyamatosan bizonyították ebben az évben, hogy az országos mezőnyben számolni kell velük. Az idén korábban már az Országos Diákolimpián aranyérmet szerző Siroki Ibolya már utat mutatott. A városban egyedülállóan a Gyomaendrődi Judo Klub évek óta több aranyérmet szerez ezen a versenyen, mint bármelyik egyesület a településen. Akadnak azonban gondok is, hiszen az iskolai verseny finanszírozását is az egyesület oldja meg. Évek óta sem az iskoláktól sem a Városi Diáksport Szövetségtől nem jön támogatás ehhez a versenyhez, holott minden évben több Országos Diákolimpiai aranyat szerzünk.
Esélylatolgatás:
Hidasi Tamás: Nem lesz könnyű feladata a Magyar Bajnok versenyzőnek, hiszen súlycsoportjában nagyon sűrű a mezőny. Legnagyobb ellenfelének legyőzéséhez tökéletes állapotban kell lennie, de az érmes hely megszerzése minimálisan elvárható.
Nagy Zoltán: A Magyar Kupa győztesnek minden esélye megvan az újabb aranyérem megszerzésére. Eredménye elsősorban attól függ, milyen napot fog ki, hiszen bármelyik ellenfele ellen esélyesként léphet szőnyegre.
Sóczó Rebeka: Az ő szereplése a legnagyobb kérdés. Most először láthatjuk együtt az országos mezőnyt. Eddig fantasztikus sikereket ért el (idén csak fiú tudta legyőzni), ám nem tudni nem találkozunk-e olyan ellenféllel, akit még nem láttunk. Ha nem lesz nagy meglepetés, akár az aranyérem is reális lehet.

Nincsenek megjegyzések: