2013. december 2., hétfő

Igazi gála volt... 10 hazai győzelemmel

2013. november 30-án a Gyomaendrődi Judo Klub megtartotta hagyományos évzáró rendezvényét, a 8. Gyomaendrődi Judo Gálát. Teltház és fantasztikus hangulat fogadta a klub legjobb versenyzőit és kihívóikat. A fiatalok igazán kitettek magukért, hiszen a 14 mérkőzésből 10-szer győztesként hagyhatták el a tatamit. A gálán részt vettek a Foktő Judo Club, a Túrkeve VSE, a Ceglédi VSE, a Tori Judo Club, a Kiskőrösi Judo SE és a Hírös Judo SE versenyzői. A kilátogatók 3 színvonalas bemutató élményével is gazdagodhattak, hiszen  a túrkeveiek és a ceglédiek, mellett a hazai csapat is különleges bemutatóval készült.
Az óvodások kezdték a gálát. Varga Szabolcs és Szebenyinszki Kristóf is meggyőző teljesítménnyel lépett át ellenfelén.
8. Gyomaendrődi Judo Gála - 1. mérkőzés (részlet)
Horváth Orsolya (Túrkeve) vs. Varga Szabolcs (Gyomaendrődi JK)



Ezután következtek a rutinosabb versenyzők. Fehér Dávid küzdelmes mérkőzésen sajnos alulmaradt Foktői ellenfelével szemben, de a következő mérkőzésen Rideg Zalán javított a mérlegen, hiszen fölényesen győzte le szintén Foktőről érkezett ellenfelét.
8. Gyomaendrődi Judo Gála - 4. mérkőzés (részlet)
Bogdán László (Foktő) vs. Rideg Zalán (Gyomaendrődi JK)


Az első gyomendrődi hölgy, Németh Regina sem ismert kegyelmet és kedvenc földharctechnikájával legyőzte túrkevei kihívóját.
8. Gyomaendrődi Judo Gála - 5. mérkőzés (részlet)
Simon Éva (Túrkeve) vs. Németh Regina (Gyomaendrődi JK)


Veress Hunor nem bírt kecskeméti kihívójával, és kikapott a mérkőzésen. Péteri patrik a mumusnak számító túrkevei ellenfelét ezúttal sem tudta legyőzni. A két hazai vereség nem vette el a kedvét a Gyomaendrődi judo Klub versenyzőinek, hiszen Lövei Zsuzsanna a Tori Judo Clubból érkező ellenfelét győzte le ipponnal, majd Fehér Dóra is győzni tudott kiskőrösi ellenfelével szemben.
8. Gyomaendrődi Judo Gála - 10. mérkőzés (részlet)
Maska Mirella (Kiskőrös) vs. Fehér Dóra (Gyomaendrődi JK)


Ezután állt szőnyegre a négy legrutinosabb versenyző. Nagy Zoltán kemény mérkőzésen győzött túrkevei ellenfele ellen. Hidasi Tamás a kiváló kecskeméti versenyző ellen yukoval szenvedett vereséget. Katona Ákos a ceglédiek fiatal tehetsége ellen hosszabítás után győzött. A gála főmérkőzését ahogyan már évek óta megszokhattuk az a Siroki Ibolya vívhatta, aki számtalan Magyar Bajnoki érem birtokosa. Csinci meggyőzően lépett át Kiskőrösrő érkezett ellenfelén.
8. Gyomaendrődi Judo Gála - 14. mérkőzés (részlet)
Borbényi Klára (Kiskőrös) vs. Siroki Ibolya (Gyomaendrődi JK)


A gála zárásaként kiosztásra kerültek az idei dkülöndíjak is. Nagy meglepetésben nem volt része senkinek. A szavazás útján eldöntött díjakat adta át a Gyomaendrődi Judo Klub.

A különdíjak:
A 2013. év Legjobb Tanfolyamosa: Varga Szabolcs
A 2013. év Legtechnikásabb Judósa: Nagy Zoltán
A 2013. év legerősebb Judósa: Siroki Ibolya
A 2013. év Legjobb Szabadidősportosa: Szendi Ildikó
A 2013. év Legszebb Judósa: Siroki Ibolya
A 2013. év Legőrültebb Judósa: Sóczó Rebeka
A 2013. év Legjobb Gyomaendrődi Judósa: Sóczó Rebeka
Dr. Jigoro Kano díj: Szendi Ildikó
Gyányi Ferenc emlékdíj: Sóczó Rebeka

Varga István edző: Nagyon jó hangulatú és színvonalas gálát sikerült rendeznünk, ahol jó érezhette magát mindenki. Meghívott vendégeink Csizmadia Zoltán (a Magyar Judo Szövetség Sportágfejlesztési szakfelügyelője) és Bíró Norbert (Nemzetközi Vak és gyengénlátő Judo Szövetség elnöke) is igen pozitívan értékelte a gálát. Versenyzőim hozták azt a teljesítményt, amit hazai pályán el lehet várni tőlük. Többükön látszott az idény végi forma de ennek ellenére látványos küzdelmeket vívtak. A gálát színesítő bemutatók küzül kiemelkedett csapatom előadása. Az évnek még nincs vége a Gyomaendrődi Judo Klub sportolóinak, hiszen komoly feladatok várnak még ránk. A gálán is előedott bemutatóval szerdán az Egerben Megrendezésre kerülő Vak és gyengénlátó Európa Bajnokság megnyitóján szerepel majd 7 versenyző, ami fantasztikus dolog. Siroki Ibolyára még két verseny vár, hiszen a kaposvári judósok kölcsönkérték a junior és a felnőtt csapatbajnokságra. Emellett a legfiatalabbakat még egy Mikulás Kupán versenyeztetjük majd Cegléden. Feladat tehát maradt bőven, ám már most kijelenthetem, hogy kiemelkedő évet zárunk idén.
8. Gyomaendrődi Judo Gála - Gy.J.K. bemutató
A 8 Gyomaendrődi Judo Gálán tartott judo bemutató a Gyomaendrődi judo Klub versenyzőinek részvételével.

Nincsenek megjegyzések: